Projekt "Walking Croatia" - faza I

Projekt „Walking Croatia“ – faza I ima rehabilitirajući učinak na oboljele osobe, a istovremeno promovira važnost borbe protiv raka dojke.

Projekt "Prevencijom do zdravlja žene"

Projekt “Prevencijom do zdravlja žene” je započeo u 2022. godini i obuhvaća radionice, okrugle stolove i konferencije u Splitu i na otoku Hvaru.

"Walking Croatia" - faza I

Projekt „Walking Croatia“ ima rehabilitirajući učinak na oboljele osobe, a istovremeno promovira važnost samopregleda i borbu protiv raka dojke.

Trenutno se nalazimo na prekretnici gdje ćemo obilježiti povijest – na pragu smo velikog suzbijanja pandemije koja je srušila svijet na koljena. Ostat će zapisano da je u periodu dok smo mi živjeli velika pandemija stavljena pod kontrolu i u konačnici jednoga dana i suzbijena. Pandemija koja je cijelu 2020. stavljena u fokus je iz fokusa izbacla brojne ostale bolesti, poput karcinoma dojke. U Hrvatskoj godišnje 2300 žena saznaje informaciju da boluju od ove maligne bolesti, a godišnje od raka dojke umire preko 1000 žena. Želimo li ostati zapamćeni u povijesti kao jedni od onih koji su te činjenice stavili po strani?

Ovim projektom se osnažuju kapaciteti naše udruge i udruge partnera za pripremu inovativnog modela socijalnog uključivanja – rute „Walking Croatia“ koja će imati rehabilitirajući učinak na oboljele osobe, a istovremeno promovirati važnost samopregleda i borbe protiv raka dojke.

Cjelokupan projekt će biti realiziran u nekoliko faza te će u projektu sudjelovati i veliki broj volonterki udruge koje imaju veliku želju i motiv da ovaj projekt u potpunosti uspije s obzirom da im je i samima pomoć koju dobivaju kroz udrugu u pojedinim teškim trenucima bila od ključnog značaja.

Na službenim stranicama projekta možete pronaći više o radionicama, video animacije i digitalni priručnik sa pješačkom rutom od Rijeke do Cavtata:

https://www.walkingcroatia.com/

 

"Prevencijom do zdravlja žene"

Fokus projekta “Prevencijom do zdravlja žene” je usmjeren na edukaciju kojom se podiže svijest o važnosti prevencije karcinoma dojke. Radionice i okrugli stolovi sa temama vezanim uz prevenciju se održavaju u Splitu i na otoku Hvaru.

Nositelj projekta je Klub žena liječenih na dojci a partner Udruga građana Vita Pharos iz Jelse.

Letak / brošura “Prevencijom do zdravlja žene”

Facebook objave “Prevencijom do zdravlja žene”

Imate pitanje?

Zanimaju Vas aktivnosti kluba?

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za aktivnosti Kluba, projekte, akcije slobodno nas kontaktirajte putem maila ili telefona.

Kontaktirajte nas!

3 + 2 =